Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Rekorddålig comeback av Tiger Woods – sämsta öppningsrundan någonsin

Från 2017
Tiger Woods kisar efter bollen efter en drive.
Bildtext Tiger Woods (arkivbild).

Tiger Woods återkomst till PGA-banorna efter ett 17 månader långt skadeuppehåll gick inte som på Strömsö. Veteranen slutade med resultatet fyra över par efter öppningsrundan.

Totalt tog det 76 slag för Woods att ta sig runt hålen i Torrey Pines. Det var 41-åringens sämsta öppningsrunda – någonsin.

Inledningen var lovande men Woods hade mot slutet stora svårigheter med att träffa fairway med sina utslag. Golfaren själv var ändå nöjd med vissa delar av spelet.

– Jag kände mig trygg och känslan var bra. Men jag samlade på problem och misstag där ute, sade Woods efteråt enligt Radiosporten.

Woods tvingades vila i nästan ett och ett halvt år på grund av skadeproblem i ryggen. Världsettan Jason Day menade att det är svårt för vilken som helst spelare att återvända efter ett så pass långt uppehåll.

– Det är en väldigt lång tid. Låt det gå i ett år och så ser vi i vilken form han är på riktigt, sade Day efter omgången.

Justin Rose leder tävlingen inför den andra omgången med resultatet sju under par. De finska golfherrarna Mikko Korhonen och Mikko Ilonen håller för sin del till i Qatar, där den andra omgången av Europaturnén pågår som bäst.

Diskussion om artikeln