Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Grand slam-vinnare i herrdubbel! Kontinen skriver om den finländska tennishistorien

Från 2017
Uppdaterad 28.01.2017 15:21.
Henri Kontinen i par med John Peers vann herrarnas dubbelturnering i australiska öppna.
Bildtext Henri Kontinen i par med John Peers vann herrarnas dubbelturnering i australiska öppna.
Bild: All Over Press

Fjolårets succé var bara början. Nu kan Henri Kontinen titulera sig grand slam-vinnare i herrdubbel efter en fenomenal insats i australiska öppna.

Det finsk-australiska segertåget rullade i finalen på lika starkt som tidigare. De betydligt mer rutinerade amerikanska tvillingarna Bob och Mike Bryan fick ge sig i två raka set.

Henri Kontinen i par med hemmaspelaren John Peers vann dubbelfinalen i Melbourne med siffrorna 7–5, 7–5.

Fantastiska reflexer

Kontinen stod för en strålande insats också i finalen, med oerhört få missar. Gång på gång bjöd finländaren på urstarkt spel vid nätet och visade prov på fantastiska reflexer.

Kollegan John Peers svarade i sin tur för lysande servespel genom hela matchen och paret förlorade knappt några poäng i australierns serve.

För segern får duon dela på 458.000 euro.

"Killarna har varit heta"

– Tack Henri för allt vi gjort tillsammans. Förhoppningsvis kan vi fortsätta göra stora saker, sade en emotionell Peers i sitt tacktal på centercourten i hemstaden Melbourne.

– De här killarna har verkligen varit heta de senaste månaderna. Grattis, ni förtjänar det här, sade Bob Bryan med adress Kontinen/Peers efter USA-brödernas finalförlust.

Vinnare i mixed och dubbel

Kontinen vann i fjol mixedtävlingen i grand slam-turneringen i Wimbledon i par med brittiska Heather Watson.

Efter det har finländarens spel i herrdubbel tillsammans med John Peers gått från klarhet till klarhet med den övertygande segern i Australien som pricken över i.

Diskussion om artikeln