Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kontinen: Spelmässigt var vi bättre i London

Från 2017
Uppdaterad 28.01.2017 17:01.
John Peers och Henri Kontinen
Bildtext Henri Kontinen och John Peers gick hela vägen i Melbourne.
Bild: All Over Press

Trots segern tycker Henri Kontinen inte att turneringen i Melbourne var någon fullträff spelmässigt. Men som han säger är det alltid speciellt att vinna och han hoppas på fler titlar.

Henri Kontinen gjorde tillsammans med John Peers en strålande turnering i Melbourne. Paret vann sin första grand slam-titel tillsammans när man besegrade Bob och Mike Bryan i finalen i två raka set.

– Segern känns väldigt bra. Vi gjorde inte vår bästa match och bröderna Bryan är svåra motståndare. Men när man vinner så spelar det ingen roll hur man gör det.

– En grand slam är alltid en grand slam och det är fint att vinna. Spelmässigt var vi bättre i ATP-slutspelet i London. Det är svårare att vinna då de åtta bästa paren är med. Men en fin vinst och förhoppningsvis kommer det fler, säger han i ett pressmeddelande.

Henri Kontinen passar samtidigt också på att hylla sin partner John Peers.

– John spelade sin bästa match i turneringen i finalen. Det var ett nöje och en ära att få spela med honom idag, säger Kontinen.

Henri Kontinen hade tidigare vunnit en grand slamtitel. I Wimbledon förra året vann han mixeddubbel tillsammans med Heather Watson.