Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lyckad debut för Ruskola och Wulff: ”Vi är väldigt nöjda”

Från 2017
Mikaela
Bildtext Mikaela Wulff och Noora Ruskola slutade på åttonde plats i Miami.
Bild: SPV

Noora Ruskola och Mikaela Wulff slutade på åttonde plats i sin första tävling tillsammans. Den bästa insatsen kom i medaljstarten där paret var tvåa.

Förra veckan blev det känt att Noora Ruskola och Mikaela Wulff inlett ett samarbete med målsättningen att ta sig till OS i Tokyo.

Paret hann träna tillsammans i en vecka innan tävlingsdebuten skedde i världscuppremiären i Miami. Och med facit på hand blev det en lyckad debut. Paret tog sig till medaljstarten i 49er FX-klassen och där slutade man på andra plats. Det gav en slutlig åttonde plats i sammandraget.

– Vi gjorde vår bästa insats idag, allt fungerade. Vi är naturligtvis väldigt nöjda. Vi mötte några erfarna team, säger Ruskola och Wulff i ett pressmeddelande.

Segern i medaljstarten och i hela tävlingen gick till Martine Soffiatti Grael och Kahine Kunze från Brasilien. De vann också OS-guld i Rio de Janeiro förra sommaren.

Förutom 49er FX kommer Ruskola och Wulff också att tävla i 470 den här våren innan man bestämmer sig för i vilken klass OS-satsningen kommer att ske.

Diskussion om artikeln