Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Efter succén i FA-cupen – Schweinsteiger stannar i United

Från 2017
Uppdaterad 29.01.2017 22:28.
Bastian Schweinsteiger
Bildtext Bastian Schweinsteiger fick spela och gjorde mål mot Wigan.
Bild: AFP / Lehtikuva

Bastian Schweinsteiger låg bakom Manchester Uniteds seger över Wigan i FA-cupen och nu kan han räkna med mer speltid. Tränaren José Mourinho säger att han blir kvar i klubben.

Bastian Schweinsteiger har inte haft det lätt i Manchester United. När José Mourinho tog över som tränare sattes han i frysboxen och tvingades under en tid enbart träna med U23-laget.

När United på söndagen besegrade Wigan med 4–0 i FA-cupen gjorde Schweinsteiger sin första match från start på över ett år. Och det blev succé. Han spelade fram till lagets första mål och satte själv sedan 4–0 i slutet av matchen.

Under säsongen har många rykten förekommit om att Schweinsteiger skulle lämna United i januari men så lär det inte bli. José Mourinho säger att Schweinsteiger blir kvar i klubben och han har dessutom fått en plats i Uniteds trupp i Europa League.

– Vi har inte så många spelare och speciellt på mittfältet finns det få alternativ. Han kommer med i Europa League-truppen då vi nu fått lite mer utrymme eftersom Memphis Depay och Morgan Schneiderlin har lämnat, säger Mourinho till BBC.

Bastian Schweinsteiger har spelat tre matcher för United den här säsongen men ännu ingen i Premier League.

Diskussion om artikeln