Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Fem män misstänkta för inbrottet på Santa Fé i Ekenäs

Från 2017
Restaurang Santa Fe i Ekenäs.
Bildtext Inbrottet i Santa Fé skedde i slutet av december förra året.
Bild: Yle/Malin Valtonen

Inbrottet på restaurang Santa Fé i Ekenäs verkar nu vara uppklarat. Polisen har hittat kassaskåpet som stals och har gripit inblandade gärningsmän.

Det var natten mellan 26 och 27 december som två män bröt sig in i restaurangen i Ekenäs centrum. Männen är födda 1994 och 1989 och är båda bosatta i Raseborg. Männen stal ett kassaskåp med pengar och förorsakade stor skada inne i restaurangen.

Polisen har nu utrett händelseförloppet och vet var kassaskåpet har öppnats. Förutom de två männen som gjorde själva inbrottet är ytterligare två män misstänkta för ha hjälpt till att öppna kassaskåpet. De två männen är födda 1968 och 1980.

Efter att kassaskåpet öppnades har det transporterats till ett annat ställe. Kassaskåpet har förvarats av en man född 1993.

Ärendet utreds som grov stöld. De fem misstänkta personerna har varit frihetsberövade, men är nu försatta på fri fot. En del av stöldgodset har återfåtts.

Förundersökningen kommer att avslutas under vintern och ärendet överförs då till Västra Nylands åklagarämbete för åtalsprövning

Diskussion om artikeln