Rödbetssallad med fetaost och granatäpple
Från 2017
Publicerad 30.01.2017 11:09.
Bild: Yle/Parad Media
Kenneth Nars enkla förrätt där granatäpplets och fetaostens syrlighet bryter förnämligt rödbetans sötma och jordnära karaktär.
Rödbetssallad med fetaost och granatäpple
Mängd: 4 personer
Tillagningstid: 65 min, varav förberedelser 20 min
Ingredienser
- 8 st rödbeta - medelstor
- 0.5 st granatäpple
- 150 gram (g) fetaost - äkta, grekisk
- 2 matsked (msk) kapris
- olivolja
- balsamicovinäger
- salt
- svartpeppar
Instruktioner
Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka och skölj dem kalla.
Riktlinjer för koktid: späda 15-20 minuter, vinter 45-60 minuter, skurna vinter 20-30 minuter.
Skala rödbetorna, skiva dem och lägg upp på fat.
Smula över fetaosten, strö över kapris och fröna från granatäpplet.
Blanda en enkel vinägrett av olivolja, balsamico, salt och peppar och häll över.