Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Det enklaste är oftast det godaste – här är tre tilltugg till portvin – alla med dadlar

Från 2017
Uppdaterad 03.02.2017 14:55.
Portvinsdadlar med ost på en tallrik.
Bild: Yle / Carina Ahlskog

Dadlar och portvin är en "match made in heaven".

Till ett gott portvin eller en portvinsdrink vill man gärna ha ett tilltugg. Ella har experimenterat med olika ostar, nötter och naturligtvis dadlar och hittat fina smakkombinationer.

Länkar till portvinsdrinkarna hittar du längst ner i receptet.

Ellas tilltugg till portvin

Ingredienser

  • 40 st mjuka dadlar - ekologiska

  • getost

  • timjan

  • blåmögelost

  • parmesanost - eller cheddarost

  • pekannötter

  • flytande honung

  • rosmarinblad

Instruktioner

Tilltugg nummer 1: Tryck in en bit getost i en dadel och garnerad med timjan.

Tilltugg nummer 2: Tryck in en bit blåmögelost och en pekannöt i en dadel.

Tilltugg nummer 3: Marinera urkärnade dadlar i en blandning av ruby port och tawny port över natten. Fyll dem sedan med parmesanost eller cheddarost, lite flytande honung och ett rosmarinblad.

Lägg upp alla dadlarna på ett vackert fat och stick i tandpetare, så är de lätta att plocka i sig.

Ellas varma och kalla portvinsdrinkar

White Port med äpple och soda

Ruby Port med varm choklad och bär

Varm Tawny Port med citrus och honung