Det enklaste är oftast det godaste – här är tre tilltugg till portvin – alla med dadlar
Dadlar och portvin är en "match made in heaven".
Till ett gott portvin eller en portvinsdrink vill man gärna ha ett tilltugg. Ella har experimenterat med olika ostar, nötter och naturligtvis dadlar och hittat fina smakkombinationer.
Länkar till portvinsdrinkarna hittar du längst ner i receptet.
Ellas tilltugg till portvin
Ingredienser
40 st mjuka dadlar - ekologiska
getost
timjan
blåmögelost
parmesanost - eller cheddarost
pekannötter
flytande honung
rosmarinblad
Instruktioner
Tilltugg nummer 1: Tryck in en bit getost i en dadel och garnerad med timjan.
Tilltugg nummer 2: Tryck in en bit blåmögelost och en pekannöt i en dadel.
Tilltugg nummer 3: Marinera urkärnade dadlar i en blandning av ruby port och tawny port över natten. Fyll dem sedan med parmesanost eller cheddarost, lite flytande honung och ett rosmarinblad.
Lägg upp alla dadlarna på ett vackert fat och stick i tandpetare, så är de lätta att plocka i sig.