Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Hallontiramisu med citronsmak

Från 2017
Hallontiramisu i Efter Nio.
Bildtext Hallontiramisu
Bild: Yle/Parad Media

En skandinavisk variant av den italienska klassikern tiramisù, en av landets mest älskade efterrätter.

Hallontiramisu med citronsmak

Mängd: 4 personer

Tillagningstid: 25 min, varav förberedelser 20 min

Ingredienser

  • 1.5 deciliter (dl) strösocker
  • 6 st äggula
  • 500 gram (g) mascarpone
  • 3 deciliter (dl) vispgrädde
  • 200 gram (g) hallon - djupfrysta
  • 1 matsked (msk) citronsaft
  • 200 gram (g) sockerkaka - eller citronkaka

Instruktioner

Vispa sockret och äggulorna till en pösig smet. Rör i mascarponen och blanda väl.

Vispa vispgrädden till ett styvt skum och vänd ner grädden i mascarponeblandningen.

Spara några hallon till garnering, koka upp resten av hallonen i cirka en dl vatten och en matsked citronsaft. Kör till en slät smet och passera genom en sil.

Bryt kakan i små bitar och fördela dem i fyra glas eller skålar. Varva mascarponegrädden med hallonsåsen och garnera med de hela hallonen.

Ställ kallt före servering.

Mer om ämnet på Yle Arenan