Hoppa till huvudinnehåll

Yle Fem

Ny player för de direkta tv-sändningarna på Yle Arenan

Från 2017
Tv-Nytt i Morgon-tv
Bildtext Nere till vänster kan du pausa en direktsändning och till höger på bilden välja bildkvalitet utgåebnde från din nätuppkoppling.
Bild: Yle

Om du tittar på tv-sändningar på Yle Arenan via en webbläsare har du kanske märkt att det ser lite annorlunda ut än tidigare? Arenans nya spelare har tagits i bruk i direktsändningar.

Den nya spelaren är än så länge i bruk i webbläsarversionen av Arenan, men kommer i ett senare skede till Arenans mobilappar och smart-tv-applikationer.

Den nya spelaren gör det möjligt för dig att själv välja bildkvalitet på sändningen. Förinställningen ger en automatisk kvalitetsnivå som justeras enligt hur snabb uppkoppling du har. Vill du ändra på bildkvaliteten hittar du de olika alternativen genom att klicka på det lilla kugghjulet nere till höger på bilden.

En annan ny funktion i den nya spelaren är att du kan pausa en direktsändning för att sedan fortsätta titta. Genom att trycka på pausikonen nere till vänster på bilden pausas sändningen, och ett nytt klick gör att sändningen fortsätter där du senast slutade titta.

En tredje förbättring är att spelaren fungerar i webbläsare som saknar flash-insticksprogrammet. Detta betyder att den fungerar också i största delen av webbläsarna i mobiltelefoner.

Den nya spelaren får flera nya egenskaper med tiden och kommer småningom att fungera för allt videoinnehåll på Yle Arenan. Just nu fungerar den bara vid direktsändningar av tv-kanalerna, i nyhetsvideor och vissa övriga kortare klipp.

Diskussion om artikeln