Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

VNF i Karis får vänta på ny rektor

Från 2017
Västra Nylands folkhögskola i Karis.
Bildtext Västra Nylands folkhögskola i Karis behöver en ny rektor. Ansökningstiden förlängs till mitten av februari.
Bild: Yle/Marica Hildén

Västra Nylands folkhögskola i Karis får vänta på sin nya rektor. Styrelsen gjorde en felbedömning då den första annonsen publicerades, så ansökningstiden förlängs.

Styrelsens ordförande, Kerstin Ilander, berättar att annonsen i tidningarna inte innehöll information om att de som söker tjänsten måste ha rektors behörighet. I annonsen hänvisade man till VNF:s webbplats för mera information.

På webbplatsen stod det att rektors behörighet behövs, men det måste också stå i annonsen i en tidning. Det blev klart efter att styrelsen diskuterade med Finlands kommunförbund.

Några har visat intresse

VNF:s styrelse publicerar annonsen på nytt i Västra Nyland och Hufvudstadsbladet på fredag (3.2). På folkhögskolans webbplats står det nu att ansökningstiden förlängs till den 17 februari.

Kerstin Ilander berättar att några personer visat intresse för jobbet. Styrelsen har skrivit till de här personerna och berättat om situationen. Styrelsen uppmanar dem att bekräfta om de fortsättningsvis är intresserade av jobbet.

Den tidigare rektorn, Katri Konttinen, är nu rektor för Karjaan yhteiskoulu i Karis. Tjänsten som rektor för VNF är tidsbunden till två år.