Varm Tawny Port med citrus och honung
För en utedag med din vän: En värmande Tawny Port-vinterpicknickdryck att fylla termosen med.
Tawny port är ett lagrat portvin som har lite mera nyanser än ruby port som är den enklaste formen av portvin.
Varm Tawny Port med citrus och honung
Mängd: 6 portioner
Ingredienser
- 1 Tawny portvin flaska - 0,75 l
- 1 citron - saften, ekologisk
- 1 apelsin - ekologisk
- 3 matsked (msk) honung - ekologisk
Instruktioner
Skär citronen och apelsinen i skivor.
Häll vinet i en kastrull och lägg i skivorna. Hetta upp vinet och kläm till citrusskivorna med en slev eller liknande så de släpper ifrån sig mer smak. Det här kallas för att "muddla".
Lägg i tre msk honung och låt sjuda en stund.
Sila drycken och häll ner i en termos.
Portvin är en portugisisk starkvinscelebritet från de branta sluttningarna i Dourodalen.
I hundratals år har detta mytomspunna vin lyckats hålla sin status i vinvärlden när andra starkviner fått kämpa hårt på marknaden. För att fler ska upptäcka detta konsthantverk av smak, presenterar sommelierer världen över både traditionella och alternativa sätt att lära känna drycken.
Här blandar vi tre drinkar av de tre portvinstyperna Ruby Port, Tawny Port och White Port.