Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Byggstart för idrottshallen i Smedsby

Från 2017
Uppdaterad 31.01.2017 16:39.
Smedsby idrottshall
Bildtext Markarbetena har inletts.
Bild: Yle/Mari Latva-Karjanmaa

Byggandet av idrottshallen i Smedsby har inletts. I september ska hallen stå klar.

På tisdagen förra veckan inleddes markarbeten inför byggandet av den nya idrottshallen i Smedsby. Ett efterlängtat projekt för eleverna i Smedsby skolcentrum som länge varit i behov av en gymnastiksal.

Hallen blir 3 400 kvadratmeter stor och man kommer att kunna utöva bollsporter såsom innebandy, handboll, badminton och basketboll.

En ritning av hur Smedsby idrottshall kommer att se ut. Byggnaden är svart och vit eller ljusgrå med röda detaljer.
Bildtext Så här kommer idrottshallen i Smedsby att se ut.
Bild: Wasa Group.

- Tanken var att hallen skulle stå klar redan i augusti 2017 men på grund av att byggnadslovet kom in först i december så drog det ut lite på tiden, säger Mikael Alaviitala, Korsholms utvecklingsdirektör.

Byggbolaget Wasa Group ansökte om undantagslov i oktober gällande storleken av idrottshallen.

Hallen positiv för hela Smedsby

- Det är ett mycket bra resultat ifall idrottshallen är klar till september. Det är då som skolornas behov uppstår, säger Alaviitala.

Korsholms kommun hyr in sig i idrottshallens utrymmen under skoldagar, det vill säga vardagar mellan 8-15.30. På kvällar och veckoslut ska en eller flera företagare hyra ut hallen till privatpersoner.

- Det är ett stort lyft för hela Smedsby. Området blir intressantare. Det är trevligt att ha fritidssysselsättning där man bor och det skapar också attraktivt boende.

- Eftersom privatpersoner, precis som kommunen, kan hyra in sig i hallen, ökar det intresset för byn. Det finns en orsak för folk att komma hit. Efter att man har idrottat går man kanske till hotellet och tar en öl. Kanske går man och handlar. Idrottshallen kommer att ha kringeffekter på annan service också, säger Mikael Alaviitala.

Det är Wasa Group som bygger och äger hallen.

Diskussion om artikeln