Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

SAS fortsätter utöka på sträckan mellan Vasa och Stockholm

Från 2017
Uppdaterad 31.01.2017 16:53.
Ett SAS-plan vid Vasa flygplats.
Bildtext Arkivbild.
Bild: Yle/Antti Kuusiniemi.

SAS utökar avgångarna från Vasa till Stockholm. I dag erbjuds SAS-resenärer upp till fyra dagliga avgångar mellan Stockholm och Vasa i vardera riktningen. Från och med slutet av mars blir det ytterligare avångar på lördagar och söndagar.

SAS, som redan under förra året ökade antalet tillgängliga flygsäten mellan Vasa och Stockholm med 40 procent, satsar nu på fler avgångar på sträckan.

- Vi har många kunder i Vasaregionen som förlitar sig på vårt nätverk och en riktigt bra tidtabell. Vi är därför väldigt glada över att kunna utöka vår kapacitet ytterligare på linjen. Stockholm Arlanda erbjuder väldigt bra transfermöjligheter, och med vår täta tidtabell så når man en stor del av världen, säger Tuomas Kankaala, Key Account Manager på SAS.

Med en ny förmiddagsavgång utökas tidtabellen på söndagar till 3 avgångar.

På Vasek är man glada för att att man ökar kapaciteten på helgerna.

- Detta är en bra nyhet för både regionens företag och för fritidsresenärerna, säger flyglogistikens projektchef Peter Källberg från Vasaregionens Utveckling Ab VASEK.

- Det är bra att österbottningarna fick mera alternativ att välja mellan. Förra året var Vasa flygplats passagerarantal det femte största i Finland. Den här kapacitetökningen stöder Vasas framgång även i fortsättningen, säger Mikko Komi från Finavia.

Linjen mellan Stockholm och Vasa kommer att trafikeras med flygplan av typen ATR 72-600, som har plats för 70 passagerare.

SAS har nyligen avslutat uppgraderingen av samtliga kabiner på samtliga långdistansplan.

Diskussion om artikeln