Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Casper Källberg provspelar för division 1-laget Jaro

Från 2017
BK:s Casper Källberg i kamp om bollen med FC Kontus Roope Rahikka.
Bildtext Casper Källberg ska provspela för Jaro i division 1. Här fajtas han om bollen med FC Kontus Roope Rahikka i en division 2-match säsongen 2016.
Bild: Yle/ Patric Westerlund

Ekenäsbördige anfallsspelaren Casper Källberg provspelar för Jakobstadsklubben Jaro i fotbollens division 1. Källberg spelade säsongen 2016 för Karislaget BK-46 i division 2.

Casper Källberg som tränat och spelat med division 2-laget Vasa IFK under vintern säger att Jaro söker specifikt en center för sitt lag.

- Jaro tog kontakt med mig förra veckan och ville att jag skulle komma och provspela. De verkar vara intresserade av mig, säger Källberg.

Han säger att han har trivts riktigt bra i Vasa IFK också, men vill förstås se vad Jaro kan erbjuda. Källberg studerar till klasslärare i Vasa och ser det som en möjlighet att få spela för en österbottnisk klubb säsongen 2017.

- BK-46 är förstås också en möjlighet. De hör av sig därifrån med jämna mellanrum, skrattar Källberg.

I det här skedet vet Källberg inte särskilt mycket om Jaro.

- Jag vet till exempel inte med vilken taktik de spelar, så jag kan inte säga om min spelstil passar där. Men eftersom de söker en center så skulle jag förstås passa in.

Ljumsskadan bättre nu

På fredag (3.2) ska Källberg åka till Jakobstad på sin första träning med laget.

Casper Källberg tampades med en ljumskskada förra säsongen, men lyckades ändå göra 16 mål för BK-46. Säsongen 2015 spelade han för EIF i division 1, men den säsongen förstördes av skador. Han gjorde ändå tre mål.

Säsongen 2014 gjorde Källberg 21 mål för BK-46 i division 2. Den säsongen vann han också Veikkaus poängbörs i division 2.

Nu säger Källberg att hans problem med skador torde vara över.

- Jag har jobbat hårt för att bli kvitt skadan i ljumsken. Varje dag har jag jobbat minst en timme för det, säger han.

Casper Källberg fyller 25 år på söndag (5.2).

Samtidigt som Källberg provspelar för Jaro, testar klubben också den amerikanske anfallaren Christian Eissele. Han kommer närmast från ligaklubben PS Kemi.

Det var Österbottens tidning som var först med nyheten.