Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ljubomir Vranjes byter Flensburg mot Veszprem

Från 2017
Ljubomir Vranjes flyttar från Flensburg till Ungern.
Bildtext Ljubomir Vranjes flyttar från Flensburg till Ungern.
Bild: imago/Picture Point/ All Over Press

Ryktena kring Ljubomir Vranjes tränarframtid har gått heta en längre tid och idag kom beskedet: svensken lämnar Flensburg efter denna säsong för att ta över ungerska Veszprem.

Samtidigt som bägge klubbarna bekräftade nyheten kommenterade den 43-årige svensken beslutet på sin öppna Facebook-profil.

Han bekräftade bland annat att han redan i några repriser tackat nej till andra lukrativa anbud.

– Flensburg spelar på högsta nivå just nu och stora delar av truppen fortsätter också nästa säsong. Klubben kommer att spela vidare på sin höga nivå också i framtiden och fortsätta kämpa om titlar, skrev Vranjes.

Vranjes beskriver beslutet som tufft och svårt, och konstaterar att han länge och väl funderat på sitt nästa drag tillsammans med familjen och sina vänner. En orsak att flytta till Ungern är också att han kommer närmare sin familj i Serbien och sina åldersstigna föräldrar.

– Men nu skall jag tillsammans med laget ge allt för att få ett bra avslut på den här säsongen och hedra er med ett värdigt avsked, avrundade Vranjes.

Säsongen 2013-2014 ledde Vranjes SG Flensburg-Handwitt till seger i EHF Champions League. Som spelare vann Vranjes bland annat VM-guld 1999 och tre EM-guld åren 1998, 2000 och 2002 med totalt 164 landskamper på meritlistan.

Diskussion om artikeln