Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Snart finns tidningen Nya Östis på webben

Från 2017
Uppdaterad 03.02.2017 05:14.
Nya Östis på papper och på webben
Bildtext Senaste nytt kan man tillsvidare läsa bara i papperstidningen.
Bild: Yle/Stefan Härus

Åtminstone tills vidare kan man inte läsa de färskaste nyheterna på tidningens webbsida men det är bara en tidsfråga.

För närvarande föreställer webbplatsens startsida tidningens förstasida från den 29 december med en artikel om husen på Pesursvägen i Lovisa som ska säljas på auktion.

Tanken är att redaktionen inom en snar framtid ska lansera en förnyad webbplats. Där ska de lägga ut korta nyhetsnotiser och texter som ska locka till vidare läsning i papperstidningen. Tidningens redaktion välkomnar också synpunkter och önskemål från sina läsare, skriver tidningen på torsdagen.

Underst på webbplatsen står det redan nu att man kan läsa mera på papper, och tidningens e-postadress som man ska använda sig av när man vill prenumerera.

Förutom att läsa tidningens förstasida, kan man klicka sig vidare till fem olika underavdelningar: Prenumeration, redaktion, annonsering, understödsförening och video.

Videor och annonser

På videosidan finns en video av Lovisanejdens lucia 2016, Vanessa Sandvik, och en uppmaning till läsaren eller besökaren att vara kreativ och skicka in videor till tidningens webbplats.

På sidan redaktion kan man komma med nyhetstips. Tidningens redaktörer och medarbetare finns angivna med namn och i vissa fall med kontaktuppgifter.

På sidan för annonser redogör man för spaltmillimetrar och priser.

Under rubriken understödsförening presenteras syftet med föreningen, som ju är att ideellt och ekonomiskt stöda utgivandet av tidningen Nya Östis samt att understöda annan samhällelig och kulturell verksamhet.

Den förnyade webbplatsens adress kommer att vara den samma som nu, nyaostis.fi

Diskussion om artikeln