Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tränaren Virtanen fortsätter i IFK Mariehamn – som rådgivare

Från 2017
IFK Mariehamn blev fotbollsligamästare år 2016.
Bildtext IFK Mariehamn blev fotbollsligamästare år 2016.
Bild: Yle/Tomi Hänninen

Den regerande mästaren i fotbollsligan tränas i år i av Peter Lundberg. Hans radarpar från i fjol, Kari Virtanen, fortsätter i IFK Mariehamn i en rådgivarroll.

Lundberg och Virtanen delade på tränaransvaret under succésäsongen 2016. Det var den första säsongen efter att IFK:s långvarige tränare Pekka Lyyski hade stigit åt sidan.

Säsongen 2017 blir den första som ensam chefstränare för Peter Lundberg. Tidigare fungerade han som assisterande tränare till Lyyski.

"Hans insatser kommer i huvudsak koncentreras till matcherna"

– Lundis och Kari byggde upp ett mycket bra samarbete under fjolårssäsongen och vi har fört en dialog med Lundis och Kari om ett fortsatt samarbete i någon form även om Lundis nu denna säsong är ensam huvudtränare, säger klubbdirektör Peter Mattsson i ett pressmeddelande.

– Det vi till slut landat vid är att Kari finns kvar som en rådgivare till tränarstaben och Lundis, och i synnerhet finns vid Lundis och tränarstabens sida som ett bollplank och extra par ögon. Hans insatser kommer i huvudsak koncentreras till matcherna, fortsätter Mattsson.

IFK Mariehamn inleder ligasäsongen den åttonde april med hemmamatch mot JJK. Redan i morgon möter IFK TPS på bortaplan i finska cupen.

IFK Mariehamn inledde ligacupens gruppspel med en 4-0-seger över Legirus Inter. Ålänningarna ligger på tredje plats i grupp-D bakom FC Inter och TPS som bägge tog 5-0-segrar i sina öppningsmatcher.