Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Stjärna i Leverkusen stängs av för resten av säsongen – ökar Pohjanpalos chanser att få speltid

Från 2017
Uppdaterad 02.02.2017 22:18.
Hakan Calhanoglu i Leverkusen säsongen 2016-17.
Bildtext Hakan Calhanoglu missar resten av säsongen med Leverkusen.
Bild: All Over Press

Bayer Leverkusens turkiska stjärnspelare Hakan Calhanoglu stängs av i fyra månader på grund av strul i en transfer då spelaren var 17 år gammal. Calhanoglu kommer att missa Turkiets VM-kvalmatch mot Finland i mars.

Hakan Calhanoglu är en av Leverkusens mest tongivande spelare. Han trivs bäst i en offensiv mittfältsroll men den här säsongen har han även spelat som anfallare.

Under Bundesligasäsongen har Calhanoglu gjort sex mål och spelat fram till fem.

Dömd för kontraktsbrott

Avstängningen beror på oegentligheter i Calhanoglus övergång mellan turkiska Trabzonspor och tyska Karlsruhe år 2011. Calhanoglu kom överens om en flytt till Trabzonspor men valde senare att förlänga sitt kontrakt med Karlsruhe innan han sedan skrev på för HSV.

Enligt idrottens skiljedomstol CAS har Calhanoglu brutit mot sitt kontrakt med Trabzonspor. Tillsammans med Fifa har CAS kommit överens om att stänga av spelaren i fyra månader.

Avstängningen är ett stort bakslag för Leverkusen som är oskyldigt i fallet.

Dåligt för Leverkusen – bra för Finland

Joel Pohjanpalo har fått väldigt sparsamt med speltid i Leverkusen efter skadan som höll honom ur spel under stora delar av hösten. I och med Calhanoglus avstängning ökar landslagsanfallarens chanser att få speltid i sitt klubblag.

Finlands följande VM-kvalmatch spelas den 24:e mars. Då möter Finland Turkiet på bortaplan – ett turkiskt landslag som tvingas klara sig utan Hakan Calhanoglu.