Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Skottlossning vid Louvren i Paris - attentatsmannen skadades svårt

Från 2017
Uppdaterad 03.02.2017 15:50.
Louvren
Bild: AFP

En fransk soldat öppnade eld och sårade en misstänkt attentatsman vid ett av Frankrikes främsta turistattraktioner, museet Louvren i centrum av Paris.

En man, beväpnad med en kniv, ska ha försökt anfalla en soldat utanför Louvren. Soldaten öppnade eld mot mannen, som sårades svårt.

Den misstänkte attentatsmannen ska har ropat "gud är stor" på arabiska innan han började springa mot polisen och soldaterna.

Han besköts med fem skott, och ska ha ådragit sig svåra skador.

Enligt poliskällor bar mannen med sig två ryggsäckar men de befanns inte innehålla några sprängämnen.

Myndigheterna tror att mannen agerade ensam, och att det inte var frågan om ett egentligt terrorförsök, trots att den misstänkte attentatsmannen hade ropat på arabiska. Museet stängdes och polisen spärrade av området kring ingången.

På eftermiddagen öppnades muséet igen.

Paris i larmberedskap

Paris är i larmberedskap på grund av de tidigare terrorattentaten, som skett i staden. Gatorna har patrullerats av beväpnade soldater, och tungt beväpnade soldater har också varit en vanlig syn vid Louvren.

Terrorattackerna fick sin början 2015 med attacken mot satirtidskriften Charlie Hebdos kontor. Senare dödades 17 människor i en attack mot en judisk supermarknad, och tio månader efter det dödades 130 människor i attacker mot en konsertsal, cafeer och restauranger.

Förra sommaren körde en radikal islamist in i en folkhop i Nice och dödade 86 människor.

Diskussion om artikeln