Hoppa till huvudinnehåll

Mitt Yle

NÅID-mästerskapen avgjordes i Liljendal

Från 2017
NÅID-mästerskapen skidades i Liljendal
Bildtext Segrare är Melissa Lönnström och Ida Suuronen fr Borgå Akilles och tvåa kom Elin Ljungqvist och Cilia Sandell från ÖSK.
Bild: Maria Ljungqvist / ÖSK

Nyland och Åbolands skidföreningar (NÅID) gjorde upp om mästerskapen i Liljendal på lördagen. På förmiddagen skidades de individuella sträckorna och på eftermiddagen par-stafetter. Liljendals IK hade lyckats skapa bra förhållanden för skidåkning trots att vädret trotsade arrangemangen.

Alla sträckor skidades i fristil på en relativt flack men tekniskt krävande bana. NÅID-mästerskapen var för de flesta deltagare en generalrepetition inför nästa veckosluts Finlands svenska skidmästerskap (FSSM) som arrangeras i Borgå.

NÅID har under det senaste året satsat på juniorerna och olika träningsdagar har ordnats för att lyfta fram och visa hur roligt skidåkning är när man tränar tillsammans.

Många av deltagarna i årets mästerskap fortsatte ännu med en träningsdag på söndag i Borgå för att bekanta sig med de kommande FSSM banorna.
Träningsdagarna har varit populära och gör att juniorerna lär känna varandra även över föreningsgränserna.

Tomi Sandberg o Florian Fritzen segrare i H11 o H13 samt parstafett H14.
Bildtext Tomi Sandberg o Florian Fritzen segrare i H11 o H13 samt parstafett H14.
Bild: Maria Ljungqvist / ÖSK

Från Österby Sportklubb deltog 10 åkare i åldern 10-16 år. I H10 skidade Jesse Sandberg in på en femte plats. H11 vanns av Florian Fritzen. I samma klass deltog också Ted Enberg och Max Öhman från Ik Trissan.

I D11 blev Edith Ljungqvist fjärde. Rasmus Tenkanen i H12 kom in på en tredje plats. Fanny Kero i motsvarande flick-klass blev tionde. Segrade gjorde Tomi Sandberg i H13, medan Elin Ljungqvist och Cilia Sandell var 3a respektive 4a i D13. Cedrik Sandell segrade i H16 och Robin Dahlström var 2a i samma klass.

Parstafetterna är en spännande tävling där man skidar tre sträckor per individ. Trots att banorna ställvis var smala klarade sig de flesta deltagare utan större incidenter. Florian Fritzen och Tomi Sandberg segrade i H14, nämnas bör att Florian endast är 11 år. Cilia Sandell och Elin Ljungqvist kom i mål som tvåa i D14.

Text och bild: Maria Ljungqvist, tränare/ÖSK

Yle och Yle Västnyland vill jobba tillsammans med publiken. Den här texten inom ramen för Mitt Yle - Idrott i Västnyland är också ett exempel på hur vi gör det. Också din förening och du är välkommen med.
Kom med och skapa Västnylands mest heltäckande plattform för lokal idrott!

Diskussion om artikeln