Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Finland föll i Davis Cup-drama

Från 2017
harri heliövaara i universiaden 2015
Bildtext Harri Heliövaara var inte nöjd med hur de finländska spelarna behandlades av domarna.
Bild: Yonhapnews / EPA / All Over Press

Georgien vann de två avgörande singelmatcherna i Davis Cup-mötet med Finland. Allt avgjordes i en femsetare – och efter förlusten är finländarna kritiska mot domarnas arbete.

Finland hade greppet efter två dagars spel i Tblisi i Davis Cup. Under dagens två helt avgörande singelmatcher gick det ändå illa.

Ynglingen Emil Ruusuvuori föll i dagens första match mot Nikoloz Basilashvili i tre raka set. Därmed fick Patrik Niklas-Salminen chansen att rädda finländskt avancemang.

Duellen mot Giorgi Tsivadzen blev ett drama. Allt avgjordes i femte sets tiebreak. Där var georgiern vassare med 7–5.

– Det blev en knapp förlust som grämer. Som tur är lär man sig mycket av de här förlusterna, säger Niklas-Salminen i ett pressmeddelande.

Möter Madagaskar

Finland tappade en 2–1-ledning under den sista dagens spel. I det finländska lägret pyr missnöjdhet med hur domarna arbetade i de avgörande ögonblicken.

– Domararbetet ger en besk eftersmak. Man hade klart och tydligt sagt till linjedomarna att de skulle dra hemåt när det blev tajt, säger Harri Heliövaara.

Matchen var en del av den första omgången i Europa-/Afrika-zonens andra grupp. I april fortsätter Finland med att möta Madagaskar på hemmaplan.

Diskussion om artikeln