Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kris i Leicester – mästaren riskerar nedflyttning

Från 2017
Uppdaterad 05.02.2017 20:29.
Jamie Vardy.
Bildtext Fjolårets skyttekung Jamie Vardys krut är dyblött.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Leicester ligger riktigt risigt till i Premier League. Mästaren kan inte göra mål i ligan och våren blir en kamp mot att undvika degradering.

Leicester är ett sjunkande skepp i England. Det står allt mer klart att det enda som resten av ligasäsongen handlar om är att rädda nytt kontrakt.

Efter tjugofyra omgångar ligger Leicester en poäng ovanför strecket. Manchester United vred om kniven ett varv till när det blev en klar seger i kvällens möte.

Inom loppet av ett par minuter i slutet av första halvlek avgjorde United. Henrich Mchitarjan sprang igenom och placerade in 1–0. Kort därefter mötte Zlatan Ibrahimovic ett inlägg och satte 2–0.

Zlatan Ibrahimovic.
Bildtext Zlatan Ibrahimovic prickade in Uniteds andra mål.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Har inte gjort ligamål efter nyår

United vann till slut med 3–0 – ett resultat som är signifikativt för hur Leicester mår just nu. Efter nyår har Leicester inte lyckats göra mål i ligan och en enda poäng har det blivit.

Leicester, som skrällartat vann Premier League förra säsongen, har fem segrar så här långt den här säsongen. Den senaste kom på nyårsafton mot West Ham.

– Förra säsongen var något otroligt. Nu får vi i Leicester kämpa varje gång. Så är det bara, säger tränaren Claudio Ranieri.

Mästaren slåss nu för att undvika nedflyttning. Middlesbrough, Leicester, Swansea, Hull, Crystal Palace och Sunderland ligger alla inom två poäng och med stor sannolikhet återfinns de tre degraderade lagen här.

”Rätt enkelt”

För Manchester Uniteds del kom en högst läglig trepoängare efter tre raka kryss i ligan. Laget ligger kvar på sin sjätteplats, men har närkontakt med de övriga tätlagen.

Avståndet upp till Tottenham på andraplatsen är fem poäng och upp till fjärdeplacerade Arsenal är det två pinnar.

– Vi fick inte någon jättebra start, men sedan kom vi igång och gjorde målen. Efter 2–0 i paus blev det rätt enkelt, säger Unitedtränaren José Mourinho i en tv-intervju.

– Jag tittar inte på vad de andra topplagen gör. Vi har närmat oss och fortsätter kriga.

Resultat:

Leicester–Manchester United 0–3 (0–2)