Hoppa till huvudinnehåll

Mitt Yle

RasBudo knep 48 FM-medaljer

Från 2017
RasBudogänget åkte hem med 48 FM-medaljer.
Bildtext RasBudogänget åkte hem med 48 FM-medaljer.
Bild: Rafael Kesti, RasBudo Center

Årets FM-tävlingar i ITF Taekwon-Do hölls i helgen i Nurmijärvi. För RasBudo blev tävlingarna en stor framgång. Nu kunde de bevisa att fjolårets resultat, där de blev den bästa föreningen, inte var en tillfällighet.

Även detta år så ställde man upp med en stor grupp på 21 deltagare. De kämpade hårt och tappert vilket också ledde till ett resultat där de åter igen blev det bästa föreningen.

Till bästa kvinnliga tävlande och även högst upp på tävlingens topp 10 lista blev Denise Nöjd som endast utövat sporten i två år. Hon deltog i grenarna: mönster, team mönster, sparring, team sparring, specialteknik, team specialteknik samt självförsvar "Hero". Det ledde till 4 guld, 2 silver och 1 brons.

Tätt följd efter henne kom Rufus Kesti med 4 guld och 1 silver. Den 16-åriga Rufus stod kanske för den största bedriften under tävlingens gång då han även vann FM-guld i en sparringklass som han annars inte deltar i då han ställde upp i klassen 28-47-åriga vikt: 62 - 94 kg och vann.

På tredje plats av topp 10 hamnade den 10-åriga Irene Kesti med 3 guld, 1 silver och 2 brons. Grenarna var: mönster, team mönster, sparring, specialteknik och självförsvar "Hero" x 2.

Av de 10 bästa så var 8 från RasBudo. Deltagarnas skiftande ålder med många unga förmågor från 8 år och uppåt, bådar gott för framtiden för föreningen och sporten.

Att två år i rad nå sådana här resultat kräver mycket av sina medlemmar där attityden mot varandra är viktig. Men RasBudo är en sammansvetsad förening där alla provar att peppa och stödja varandra oberoende av ålder och erfarenheter. Även fast om möts på mattan efter några minuter som motståndare.

RasBudos resultat blev 48 medaljer i valörerna: 20 guld, 17 silver, 11 brons, bästa kvinnliga, bästa manliga och bästa förening.

Text och bild: Rafael Kesti, ordförande i RasBudo ITF Taekwon-Do rf

Yle och Yle Västnyland vill jobba tillsammans med publiken. Den här texten inom ramen för Mitt Yle - Idrott i Västnyland är också ett exempel på hur vi gör det. Också din förening och du är välkommen med.
Kom med och skapa Västnylands mest heltäckande plattform för lokal idrott!

Diskussion om artikeln