Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Dramatisk JVM-stafett för Finlands herrar

Från 2017
Uppdaterad 06.02.2017 11:24.
Eveliina Piippo.
Bildtext Eveliina Piippo, som tidigare representerade IF Åsarna, åkte den andra etappen.
Bild: Yle / Tomi Hänninen

De finländska lagen rosade inte marknaden under avslutningsdagen av JVM på skidor. Finlands herrar slutade på elfte plats efter en händelserik tävling i stafetten över 4x5 kilometer.

Det finländska laget bestod av Turo Sipilä, Miro Karppanen, Santeri Pirneskoski och Verneri Suhonen. Kvartetten förlorade med nästan sju minuter mot det vinnande norska laget.

Sipilä led av vätskebrist under öppningsetappen och fick dropp efter loppet. Enligt skidförbundets pressmeddelande återhämtade han sig snabbt.

Pirneskoski hade i sin tur problem på den tredje etappen. Han bröt sin stav och tappade i och med det terräng.

- Jag körde delvis på grund av stavbrottet in i väggen. Kroppen fungerade inte alls och jag fick kämpa för att komma i mål. Det var en tung resa, säger Pirneskoski i pressmeddelandet.

Tre medaljer i JVM

Finlands damer slutade på sjunde plats i stafetten 4x3,3 kilometer. Vilma Nissinen, Eveliina Piippo, Emmi Lämsä och Anni Alakoski förlorade med två minuter mot Ryssland, som segrade.

Differensen till USA, som tog brons, var en och halv minut.

Finland tog tre medaljer i JVM i Utah. Arttu Mäkiaho knep silver och guld i nordisk kombination medan Johanna Matintalo var tvåa i skiathlon.