Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Reino Kärkkäinen ny fritidschef i Raseborg

Från 2017
Uppdaterad 19.04.2017 10:44.
Ekenäs simhall
Bildtext Idrott, men också bland annat ungdomsverksamheten ligger på fritidschefens bord.
Bild: YLE/Veronica Montén

Raseborgs stadsstyrelse valde på måndagen (6.2) Reino Kärkkäinen, magister i idrottsvetenskaper, till den nya tjänsten som fritidschef i Raseborg. På reservplats valdes filosofie magister Kim Björklund.

Intervjugruppen var helt enig i sitt förslag av Kärkkäinen och Björklund. Det var 22 personer som sökte det nya jobbet.

Kärkkäinen har 20 års erfarenhet inom idrottsbranschen. Han är fullständigt tvåspråkig. Han har erfarenhet både av ledarskap och av den offentliga sektorn.

Han är för tillfället teamansvarig planerande lärare vid samkommunen Omnia.

Kärkkäinen är bland annat en av drivkrafterna bakom motionsevenemanget ecross i Esbo. Han har också verkat som tränare på landslagsnivå.

Intervjugruppen anser att Kärkkäinen hittar många kontaktytor mellan idrott, motion och ungdomsarbete. Han vill skapa tjänster och förutsättningar för ett mera hälsofrämjande arbete.

Intervjugruppen bestod av bildningsdirektören Robert Nyman samt stadsstyrelsens presidium, alltså ordföranden Anders Walls (SFP), första vice ordföranden Kukka-Maaria Luukkonen (SDP) samt andre vice ordföranden Mikael Borgman (SFP).

Prövotid

Bildningsdirektören och Kärkkäinen kommer överens om exakt tidpunkt för när han kommer att börja jobba. Prövotiden är sex månader.

Personalsektionen slår fast lönen för den nya tjänsten.

Innan Kärkkäinen får börja jobba måste han lämna in ett intyg över sitt hälsotillstånd och ett utdrag ur straffregistret.

Den nya fritidsavdelningen ansvarar för biblioteken, museiverksamheten, hälsomotion, idrott och ungdomsverksamheten. Fritidschefen är som namnet säger chef för fritidsavdelningen.

Fritidschefen ansvarar för en personalstyrka på cirka 50 personer och avdelningen har en bruttobudget på fem miljoner euro.

Ekenäs simhall har omkring 100 000 besökare var je år.

Stort intresse för jobbet som fritidschef i Raseborg

22 personer sökte den nya tjänsten.

Diskussion om artikeln