Hoppa till huvudinnehåll

Sport

St. Louis Blues nollade Flyers - Lehterä med målpass

Från 2017
Programmet är inte längre tillgängligt
St. Louis besegrade Philadelphia - se målen! - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

St. Louis Blues bytte nyligen tränare i NHL och åtminstone i bortamatchen mot Philadelphia Flyers fick laget utdelning. Mike Yeos Blues spelade disciplinerat i defensiven och vann med 2-0.

Paul Statsny styrde in 1-0 till Blues med skridskon i mittenperioden på passning av Kevin Shattenkirk och Alexander Steen alldeles i det ögonblick som hemmalaget fick in en spelare från utvisningsbåset.

Tidigt i den tredje perioden kom Kenny Agostino ensam igenom och satte 2-0 säkert i mål efter förarbete från David Perron och finländaren Jori Lehterä. Lehterä har nu skrapat ihop 5+11=16 poäng på 48 matcher.

Stor matchhjälte för gästerna var målvakten Carter Hutton som höll nollan för tredje gången under säsongen. Han fick ingripa totalt 26 gånger i segermatchen. Drabbningen i Philadelphia var den första av totalt fem bortamatcher i följd för Blues.

I och med seger har Blues skrapat ihop till 57 poäng på 53 matcher och jagar febrilt en slutspelsplats i den västra konferensen under nye chefstränaren Mike Yeo.

Ken Hitchcocks kontrakt med St. Louis Blues förlängdes så sent som i maj ifjol, men i början av februari i år ersattes den rutinerade Hitchcock av den tidigare Minnesota-lotsen Mike Yeo.

NHL-resultat:

Philadelphia - St. Louis 0-2
STL: Jori Lehterä 0+1, (+1), istid 11.40

New Jersey - Buffalo 2-1
BUF: Rasmus Ristolainen 0+0 (0), istid 24.33

New York Islanders - Toronto 6-5 e.fl.
TOR: Leo Komarov 0+0 (0), istid 14.31

Diskussion om artikeln