Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Samu Torsti i otrolig form: Leder Europacupen i storslalom inför VM-starten

Från 2017
Uppdaterad 08.02.2017 18:41.
Samu Torsti
Bildtext Samu Torsti har varit i storslag i vinter.
Bild: All Over Press

Vasaåkaren Samu Torsti har haft en riktigt fin säsong. På onsdagen tog han sin fjärde pallplats i Europacupen för i år. Imorgon reser han mot VM i Sankt Moritz. Och det som Europacupledare.

Torsti knep på onsdagen en tredjeplats i storslalom i Europacupen i Jasna, Slovakien, och tog därmed ledningen i Europacupen i storslalom. Norges Rasmus Windingstad vann tävlingen före schweizaren Gino Caviezel.

Även tävlingens andra finländare, Eemeli Pirinen, lyckades väl då han blev åtta. Även Pirinen ansluter till VM-laget under morgondagen.

Herrarnas storslalom går av stapeln fredagen 17 februari, med start klockan 10.35. Tävlingen kan följas på Yles kanaler och på Arenan.

VM-nobbande Romar åker fint i USA

Finlands fartspecialist Andreas Romar har redan tidigare sagt att han nobbar årets VM-tävlingar. Detta på grund av de skadeproblem som lett till att formen inte är var den ska vara.

Nu syns lite ljus i tunneln. Romar har under de senaste dagarna tävlat i Nor-Am Cup i USA, med fina resultat som följd. Idag tog han en tredje plats och en nionde plats i störtlopp.

Diskussion om artikeln