Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lukas Hradecky straffhjälte igen: ”Jag ville hem tidigare”

Från 2017
Lukas Hradecky räddar straff i tyska cupen, Frankfurt-Hannover, februari 2017.
Bildtext Lukas Hradecky räddar Salif Sanés straff på stopptid.
Bild: All Over Press

Eintracht Frankfurt är klart för kvartsfinal i den tyska fotbollscupen – inte minst tack vare sin stjärnmålvakt Lukas Hradecky, som räddade en sen straff.

Eintracht Frankfurt har hört till Bundesligas positivaste överraskningar denna säsong och ligger trea i serien efter endast 15 insläppta mål på 19 matcher.

Nu är laget också vidare till kvartsfinal i cupen – och Finlands landslagsmålvakt Lukas Hradecky glänste än en gång.

Frankfurt ledde med 2-1 borta mot Hannover när hemmalaget dömdes en straff i den sjätte stopptidsminuten.

”Kan vara dubbelbluff”

Fram steg Salif Sané, vars skott Hradecky parerade. Ett mål hade inneburit förlängning, men tack vare Hradeckys räddning avancerar Frankfurt.

– Jag ville hem tidigare, så jag var tvungen att ta skottet, skojar matchhjälten till Iltalehti och berättar att han tillsammans med videotränaren hade scoutat Sanés straffar på förhand.

– Han försökte i samma hörn som i cupen för ett par omgångar sen, men man vet ju aldrig. Det kan vara dubbelbluff eller bluff.

Lukas Hradecky kramas om av lagkamrater efter cupseger, Frankfurt-Hannover, februari 2017.
Bildtext Hradecky kramas om efter straffavgörandet.
Bild: All Over Press

Detta var inte första gången Hradecky räddade en viktig straff. I årets cup har han till exempel redan vunnit två straffläggningar – i den ena räddade han två skott, i den andra behövdes inga parader.

Vände underläge

Frankfurt hade överraskande stora problem med Hannover, som ligger på andra plats i andraligan. Hradecky fick tänja sig i vägen för flera farliga försök, bland annat kom Kenan Karaman ensam med keepern i den första halvleken.

Hannover öppnade målskyttet genom Martin Harnik i den 57:e minuten, men Frankfurts dominans gav till slut utdelning när Taleb Tawatha och Haris Seferovic vände underläget.

Frankfurt får motstånd från den näst högsta serienivån även i följande omgång, när lotten föll på Arminia Bielefeld som kämpar mot nedflyttning till tredjeligan.

Diskussion om artikeln