Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Yrkesutbildningen förnyas - långa praktikperioder kan minska de ordinarie jobben

Från 2017
Uppdaterad 10.02.2017 14:16.
Lagerarbetare intill lång hylla med bilreservdelar.
Bildtext Framtidens yrkesutbildning ska snabbare få ut studerandena i arbetslivet och därför blir också praktikperioderna på företagen viktigare.
Bild: Linda Söderlund/Yle

Yrkesstuderande ska kunna börja göra längre praktikperioder, men facket befarar att det kan betyda färre ordinarie jobb. “Ingen risk, studerandena är här för att lära sig och kan inte ersätta en ordinarie”, säger Mikael Wikström, vd för bilreservdelsföretaget Fixus Espoo.

Yrkesutbildningen står inför omfattande förändringar nästa år då både verksamheten och finansieringen reformeras. För eleverna ska det bland annat bli möjligt att ingå utbildningsavtal med arbetsgivare och genomföra en stor del av studierna som praktik.

Flera fackförbund befarar att det här kan innebära att de ordinarie jobben minskar, för att det finns så många studerande som praktiserar utan lön.

- Man måste alltid få betalt för att jobba och för oss är det viktigt att spelreglerna är tydliga på arbetsplatsen, säger Mikko Koskinen, chef för utbildningsfrågor vid FFC.

Jag har också jobbat med bilreparation men jag tycker bättre om reservdelar. Det är min grej.

― Jonathan Stenberg, studerande

De studerande som har ett utbildningsavtal får ingen lön för praktikperioden. Men också läroavtalet finns kvar som en studieform, och har man ett sådant får man lön enligt kollektivavtalet.

- Det finns en stor risk att utbildningsavtalet och läroavtalet blandas ihop. Vi anser att alla som har praktik längre än ett halvt år borde ha ett läroavtal för att få lön för arbetet, säger Koskinen.

Så här förändras yrkesutbildningen:

Långa praktikperioder går an, men läroavtal för krävande

Bilreservdelsföretaget Fixus Espoo har varje år drygt tio yrkespraktikanter vid sina fyra butiker i huvudstadsregionen. Praktiktiden har hittills varit två till sex veckor.

- Oftast får man nog räkna med att en anställds arbetstid går till handledning, men det beror förstås på hur snabbt praktikanten lär sig, säger Mikael Wikström, vd för Fixus Espoo.

Porträtt på Mikael Wikström, vd på bilreservdelsföretaget Fixus
Bildtext Mikael Wikström, vd för Fixus Espoo, berättar att fem av hans tidigare praktikanter har fått anställning i företaget.
Bild: Yle/Linda Söderlund

Wikström kan tänka sig att ta praktikanter också för en längre tid, däremot har läroavtal visat sig vara för krävande.

- Vi har fått flera förfrågningar om läroavtal, men då måste vi binda oss för en lång tid och det fordrar att vi gör månatliga rapporter. Det är helt enkelt för tidskrävande, säger Wikström.

Han tror ändå inte att det finns någon risk att praktikanterna skulle ersätta ordinarie personal.

- De är studerande och är ju här för att lära sig, inte är de färdiga. Men förstås kan de hjälpa till, säger Wikström.

Ungdomarna behöver fortfarande tid att mogna och tryggheten i skolan är viktig.

― Harriet Ahlnäs, rektor

Bland företagarna har det också funnits ett visst missnöje med yrkesutbildningsreformen. Yle Nyheter skrev tidigare att Österbottens handelskammare befarar att företagens arbetsbörda ökar då de ska handleda studeranden, bedöma arbetsprestationen och vara i kontakt med utbildaren.

"För alla är det inte så lätt att söka praktikplatser hela tiden"

Jonathan Stenberg utbildar sig till reservdelsförsäljare vid yrkesinstitutet Prakticum i Helsingfors. Han gör som bäst sin sista praktikperiod på Fixus Espoo.

- Det låter okej med längre praktikperioder, men då måste det vara upp till eleven själv. För alla är det inte så lätt att söka praktikplatser hela tiden, säger Stenberg.

Porträtt på Jonathan Stenberg framför långa hyllor med bilreservdelar.
Bildtext Jonathan Stenberg trivs med varierande uppgifter. På Fixus får han jobba i lagret, med försäljning och köra ut varor.
Bild: Yle/Linda Söderlund

Prakticums rektor Harriet Ahlnäs tror ändå inte att det blir så vanligt med väldigt långa praktikperioder, utan att majoriteten av studerandena fortsättningsvis i första hand får sin utbildning i skolan.

- Ungdomarna som börjar hos oss har vanligtvis inte så mycket erfarenhet från tidigare och då är det sällan aktuellt med långa praktikperioder. Ungdomarna behöver fortfarande tid att mogna och tryggheten i skolan är viktig, säger Ahlnäs.

Jonathan Stenberg gjorde redan sin första inlärning i arbetet-period på Fixus och fick sedan sommarjobb där. Efter att han blir klar med studierna i vår har han blivit lovad ordinarie jobb på Fixus.

- Jag har väl haft lite tur. Jag har också jobbat med bilreparation men jag tycker bättre om reservdelar. Det är min grej, säger Stenberg.

Diskussion om artikeln