Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ny hjärtevärmande gest av Laine – delade ut signerad tröja och high fives åt skolbarn

Från 2017
Patrik Laine kastar en puck.
Bildtext Patrik Laine (arkivbild från All Star-helgen).
Bild: AFP / Lehtikuva

Patrik Laine fortsätter att smälta hjärtan i Winnipeg. Supertalangen besökte Grosvenor-lågstadiet tillsammans med lagkamraten Nikolaj Ehlers, där de högläste och delade ut såväl autografer som high fives.

Som körsbäret på tårtan gav Patrik Laine sin speltröja åt femteklassaren Liam Deighton, med en pinfärsk autograf på ryggen.

– Men jag har ju en match på kommande, vad ska ja ha på mig då, skämtade Laine enligt kanadensiska CBC, som förevigade besöket. Se video på kanalens hemsida.

Enligt CBC handlade det delvis om ett marknadsföringstrick för Winnipeg Jets egna barnbok ”The Home Team”. Laget delade ut boken åt femteklassarna i skolan som en del av lagets satsning I Love To Read Month (Jag älskar att läsa-månaden).

Laine och Ehlers signerade skjortor, poserade för bilder och delade ut en gedigen mängd high fives åt eleverna, som högljutt hejade på spelarna.

För Liam Deighton var det en dröm som blev sann.

– Snällt av killarna att komma och hälsa på. Jag gillar Patrik Laine, han är min favoritspelare. Jag gillade honom redan under JVM-turneringen ifjol. Då sade jag åt min mamma att jag vill ha honom i Winnipeg, säger han till CBC.

Laine själv var också nöjd med besöket.

– Jättekul att överraska barnen. Det känns kul att vara någons hjälte. Det betyder mycket för dem att få en signerad skjorta så jag gör det gärna, konstaterar han.

Tidigare under vintern överraskade Laine 8-årige Lucas, som hade bjudit in supertalangen till födelsedagskalas. Då var det mamma Tuija som låg bakom besöket.

Diskussion om artikeln