Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Narukerä satte punkt för HIFK:s katastrofsäsong – Akilles vann grundserien överlägset

Från 2017
Uppdaterad 12.02.2017 20:24.
hifk - botnia 18.1.2015
Bildtext HIFK vann tre av 18 matcher i ligan. (Arkivbild)
Bild: Yle/Janne Karinkanta

Narukerä slog HIFK med 8–3 i den sista omgången i bandyligan och säkrade därmed en slutspelsplats. För Helsingforslaget innebar förlusten sommarlov i egenskap av ligajumbo.

HIFK kom att vinna tre av 18 matcher i bandyligan den här säsongen. Man hade sitt öde i egna händer i den sista omgången men Björneborgslaget Narukerä var starkare och avancerade efter 8–3.

HIFK kom sist – på nionde plats – i ligan, vilket också är den sämsta placeringen laget slutat på sedan mitten av 90-talet.

– Vi hade en bra kämpaanda och visste vad vi behövde för att vinna. Vi fick inte riktigt till det i dag, framför allt var vi inte lika skridskoglada som vi brukar vara. Det var svårt i dag, sade HIFK:s Niclas Borenius.

– Vi har haft ett ganska tunt lag med få utbytare. Delvis ungt lag med nya spelare och det tar sin tid att få in dem. Jag hoppas vi kan bygga på den här säsongen och komma in starkare nästa säsong. Jag tror på det.

Tomi Mustonen ledde Narukerä

Narukerä fick en bra start på matchen då rutinerade Tomi Mustonen kunde sätta 1–0 direkt. Det stora rycket kom i början av andra halvlek, då gästerna gick upp till 4–0 på kort tid. Efter det tvingades HIFK riskera allt mer, vilket öppnade för målchanser i bägge ändorna. Mustonen ledde målfyrverkeriet med sina fyra mål.

– Det var lite överraskande för oftast är de här matcherna ganska jämna. De måste förstås öppna sitt spel mer och det gav lägen åt oss, sade Mustonen till Yle Sporten.

Kvartsfinalparen klara

Borgå Akilles vann grundserien överlägset och valde Narukerä som motstånd i kvartsfinalskedet som inleds på onsdag. Så sent som i går slog Akilles Narukerä med 11–1.

– Vi känner till deras styrkor liksom vi känner till våra egna. Vi måste utnyttja våra målchanser – inte är de något oslagbart gäng de heller, slog Mustonen fast.

Resultat, sista ligaomgången 12.2.2017:

HIFK – Narukerä 3–8
Kampparit – Akilles 3–4
OLS – Veiterä 1–10
JPS – Botnia 5–4

Kvartsfinalparen:

Akilles – Narukerä
JPS – WP 35
Kampparit – OLS
Botnia – Veiterä

Hela ligatabellen ser ni här.

Diskussion om artikeln