Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tuukka Rask nollade Montreal

Från 2017
Uppdaterad 16.02.2017 08:00.
Tuukka Rask, Boston Bruins
Bildtext Tuukka Rask valdes till matchens bästa spelare.
Bild: All Over Press

Tuukka Rask var omutlig då Boston besegrade Montreal i NHL. Rask höll nollan för sjätte gången för säsongen då Bruins vann med 4-0.

Segern satte punkt för en bedrövlig svit för den finländska stjärnmålvakten. Det var första gången som Rask var med om en grundserieseger över Montreal.

Rask räddade 25 skott i matchen och han närmar sig ett av sina personliga rekord. Den 29-årige höll nollan sju gånger säsongen 2013-2014. Hans räddningsprocent den här säsongen är 91,2.

Rask har hållit nollan 36 gånger under sin NHL-karriär. Endast Tiny Thompson har fler i Boston Bruins historia.

Bostons mål i segern över Montreal gjordes av Zdeno Chara, Adam McQuaid, David Krejci och Frank Vatrano.

Kampen om de sista slutspelsplatserna är stenhård i östra konferensen. Bruins ligger ovanför slutspelsstrecket på sjunde plats, men man har spelat fler matcher än de närmaste konkurrenterna.

Dallas kräftgång fortsätter

Tuukka Rasks finländska målvaktskollegor Pekka Rinne och Kari Lehtonen hade en tyngre kväll framför stolparna i matchen mellan Nashville och Dallas.

Rinne räddade 18 av 21 skott för Nashville medan Lehtonen motade 31 av de 35 puckar i matchen som slutade i en 5-3-seger för Nashville.

Rinne har varit säsongens bästa finländska burväktare med en räddningsprocent på 92,0. Kari Lehtonen ligger på 90,2.

Dallas, som fortfarande när förhoppningar om att nå slutspelet, inledde matchen starkt. Gästerna ledde med 3-0 då matchen var drygt halvvägs.

Hemmalagets slutspurt var formidabel. Den schweiziska backen Roman Josi angav tonen med två mål och utsågs till matchens bästa spelare.

Tack vare segern stärkte Nashville sina aktier ovanför slutspelsstrecket. För Dallas ser det dystrare ut - Stars ligger sex poäng bakom Los Angeles som ligger på den åttonde och sista slutspelsplatsen i västra konferensen.

Diskussion om artikeln