Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Rebecka Lönnqvist leder Raseborgs ungdomsfullmäktige

Från 2017
På bilden syns ungdomsfullmäktige 2017. Övre raden: Jesse Peltomaa, Mikael Karenius, Emil Thuesen, Ulriikka Leino, Isak Slöör, Max Kopra, Emilie Jäntti, Rebecka Lönnqvist och Isabelle Hyytiäinen. Nedre raden: Joshua Elenius, Julius Thuesen, Anniina Mäntyn
Bildtext V. uppe:Jesse Peltomaa, Mikael Karenius, Emil Thuesen, Ulriikka Leino, Isak Slöör, Max Kopra, Emilie Jäntti, Rebecka Lönnqvist, Isabelle Hyytiäinen. V. nere: Joshua Elenius, Julius Thuesen, Anniina Mäntynen, Ines Latvala, Wilma Westerlund, Hanna Karvonen.
Bild: Raseborgs stad

Rebecka Lönnqvist är ny ordförande för ungdomsfullmäktige i Raseborg. Ungdomsfullmäktige valde Lönnqvist till ordförande den 9 februari.

- Det kommer att bli ett intressant år i och med kommunalvalet och i och med att det för många unga är första gången man får gå och rösta. Förra året var vi väldigt aktiva i ungdomsfullmäktige. Jag hoppas att vi kommer fortsätta lika i år, säger Lönnqvist.

Flera års erfarenhet

Lönnqvist har varit med i ungdomsfullmäktige i flera år och har också varit ungdomsfullmäktiges representant i Raseborgs stads kulturnämnd och grundtrygghetsnämnd 2016.

Hon var viceordförande i ungdomsfullmäktige 2016.

Representanter i nämnderna

Max Kopra valdes till vice ordförande och Ines Latvala till sekreterare. Ulriikka Leino kommer att vara ansvarig för sociala medier 2017.

Anniina Mäntynen är ungdomsfullmäktiges representant i grundtrygghetsnämnden, Emilie Jäntti i fritidsnämnden och Isak Slöör i bildningsnämden. Max Kopra har utsetts till representant i samhällstekniska nämnden och Emil Thuesén är ungdomsfullmäktiges representant i kulturnämnden.

Diskussion om artikeln