Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Sponsorn bryter med Johaug: "Alla våra kontrakt inkluderar en antidopningsklausul"

Från 2017
Uppdaterad 14.02.2017 20:05.
Therese Johaug, mars 2016.
Bildtext Therese Johaugs skidsponsor har fått nog.
Bild: All Over Press

Therese Johaug har åkt på en ny smäll. Skidtillverkaren Fischer bryter sitt kontrakt med den dopningsdömda norskan.

– Alla våra kontrakt inkluderar en antidopningsklausul. Domen från Wada leder till att kontraktet med Therese Johaug blir uppsagt, skriver Fischer i en e-post till norska TV2.

Formuleringen har väckt förundran eftersom antidopningsbyrån Wada inte ännu har uttalat sig i fallet. Norges skidförbund meddelade i fredags att man stänger av Johaug i 13 månader från och med den 18 oktober i fjol.

Ingen större överraskning

Johaugs manager Jørn Ernst säger till Aftenposten att Fischers besked inte är en överraskning. Enligt Ernst hade Fischer meddelat redan i oktober att man bryter kontraktet ifall Johaug stängs av för dopning.

– Vi visste att det här skulle bli följden. Vi måste leva med det och inleda en ny dialog med Fischer då avstängningen är avtjänad, säger Ernst.

Kontraktet var lukrativt

Enligt den norska kvällstidningen VG var Johaugs kontrakt med Fischer värt hundratusentals euro. Fischer öppnar för ett nytt samarbete när den 13 månader långa avstängningen är avtjänad.

Johaug testades positivt för den anabola steroiden clostebol i höstas. Hon hävdar att hon fick i sig det förbjudna medlet via en salva för sina sönderbrända läppar.

Diskussion om artikeln