Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Paris Saint-Germain krossade FC Barcelona på hemmaplan

Från 2017
Uppdaterad 15.02.2017 09:19.
Programmet är inte längre tillgängligt
Sportinslag: PSG - Barcelona 4-0 (2-0) - se alla målen i krossen! - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Paris Saint-Germain kan mycket väl ha gjort sin bästa hemmamatch i klubbhistorien. Allting fungerade när fransmännen körde över spanska FC Barcelona med 4-0 (2-0) i åttondelsfinalerna i Champions League.

Paris Saint-Germains första halvlek var mer eller mindre perfekt. Laget höll ihop tätt i defensiven och utnyttjade de offensiva lägen man fick för att riva upp en 2-0 ledning under de första fyrtiofem minuterna.

Argentinaren Angel di Maria firade sin 29-årsdag med att skjuta in en frispark genom en inte allt för stabil mur i den 18:e matchminuten och bara fem minuter före pausvilan kom Julian Draxler loss på högerkanten och satte 2-0 med ett hårt och välplacerat skott.

FC Barcelona fick hålla boll en hel del, men lyckades inte alls komma till glödheta lägen under den första akten medan PSG däremot hade ytterligare ett par bud på fullträffar. Gästernas bästa chans fick Sergi Roberto, men Kevin Trapp i PSG-målet rusade ut och undanvärjde med elegans.

Födelsedagsbarnen i fokus

Tio minuter in i den andra halvleken hittade di Maria igen målet med en känslig vänsterfot upp i bortre krysset och när matchuret stod på 72 minuter pricksköt Edinson Cavani in 4-0 till hemmalaget sin 30-årsdag till ära.

PSG kan måhända ha stått för den mest helgjutna insatsen i klubbhistorien inför en jublande hemmapublik medan FC Barcelona med anfallstrion Messi, Suarez och Neymar i spetsen hade en sällsynt dålig dag på jobbet.

I slutet av matchen var FC Barcelona nära att få med sig ett bortamål, men Samuel Umtitis nick träffade stolpen. Förlusten med 0-4 tangerar FC Barcelonas största nederlag i klubbhistorien.

Klart är att det är massiv fördel PSG inför returmötet i mars. Inget lag har någonsin återhämtat sig från en 0-4 förlust i ett första möte och gått vidare.

I tisdagens andra drabbning vann Benfica över Dortmund med 1-0 i Portugal.

Champions League, åttondelsfinal, tisdag 14 februari

Paris Saint-Germain (FRA) – FC Barcelona (ESP) 4-0 (2-0)
18 min 1-0 Angel di Maria
40 min 2-0 Julian Draxler
55 min 3-0 Angel di Maria
72 min 4-0 Edinson Cavani

Benfica (POR) – Dortmund (GER) 1-0 (0-0)
48 miin 1-0 Kostas Mitroglu