Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Efterspelet: Luis Enrique försökte angripa reporter – spelarna uppges ha tappat förtroendet

Från 2017
Uppdaterad 15.02.2017 10:31.
Luis Enrique.
Bildtext Är Luis Enriques dagar vid Barcelona-rodret räknade?
Bild: Quique Garcia / EPA / All Over Press

Allt står inte rätt till i FC Barcelona. 0-4 mot PSG fick känslorna att koka över i blaugrana-truppen, rapporterar flera medier. Det är en rätt oskön känsla här, berättade Viasats utsände i svensk tv.

Luis Enrique var inte på något intervjuhumör efter storförlusten på Parc des Princes. Enligt Viasats svenska utsända reporter Frida Nordstrand höll tränaren på att hoppa på en reporter.

– Luis Enrique är vansinnig. Han har skällt ut en spansk journalist efter noter. Han är riktigt irriterad och förbannad. Det är en rätt oskön känsla överlag här, sade Nordstrand i den svenska tevesändningen efter matchen.

Det var en reporter från den katalanska tv-kanalen TV3 som ställt kritiska frågor om speciellt Luis Enriques byten. Då hade tränaren tappat fattningen.

– Jag tar på mig hela ansvaret, men jag skulle vilja se om du vågar använda den här tonen mot mig när vi vinner matcher också, sade Luis Enrique i intervjun enligt Aftonbladet.

"Ge mig samma bemötande som när vi vinner"

Enligt Viasat valde Luis Enrique sedan att gå emot Uefas bestämmelser och gav inga kommentarer till den spanska tevekanalen som innehar Champions League-rättigheterna. Tränaren kommenterade däremot incidenten under det officiella presstillfället.

– Jag kräver att journalister ger mig samma bemötande när vi förlorar som de gör när vi vinner, säger han.

Enligt den spanska radiokanalen Cadena Cope ska spelarna redan ha gett upp. Både på Champions League och också på Luis Enriques förmåga att leda truppen.

Enligt kanalens uppgifter ska Barcaspelarna vara säkra på att Luis Enrique inte fortsätter som tränare efter den pågående säsongen.

"En perfekt födelsedagspresent – men det återstår 90 minuter"

PSG tar ändå inte en plats i kvartfinalen för given. Tvåmålsskytten Angel di Maria sade efter matchen att det varit en perfekt insats av parisarna – men att man aldrig ska räkna ut Barcelona.

– Det går inte att föreställa sig en bättre kväll. Det var en perfekt match. Slå Barcelona med 4-0 på min födelsedag, det är helt otroligt. Jag fick dessutom några grattisar från mina tidigare lagkamrater i Real Madrid efter slutsignalen, berättade di Maria till media efter matchen.

– Vi måste ändå förbereda oss väl på returmötet. Fotboll är vackert just för att man inte vet vad som kommer att hända. Jag respekterar Barca och budskapet i omklädningsrummet var tydligt: det återstår 90 minuter, fortsätter han.

Diskussion om artikeln