Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fis skjuter fram beslut – Johaugs dom behandlas i dopningsutskott

Från 2017
Uppdaterad 15.02.2017 16:40.
Therese Johaug
Bildtext Behandlingen av Therese Johaugs dopningsdom är långt ifrån över.
Bild: Eibner Europa/ All Over Press

Fis styrelse har skickat vidare Therese Johaugs dopningsfall till sitt dopningsutskott. Där ska ett beslut om en eventuell överklagan till Cas fattas.

I fredags kom beskedet om Therese Johaugs dopningsavstängning från det norska idrottsförbundet. Efter att domen på tretton månader hade fallit, gick Johaug ut och sade att hon tycker straffet är tufft.

Dessutom lade hon till att hon övervägde en överklagan till idrottens skiljedomstol Cas. I dag meddelade Johaug ändå att det inte blir någon överklagan.

Hennes dopningsdom, som i nuläget innebär att hon får åka i världscupen nästa vinter och OS i Sydkorea om ett år, är ändå långt ifrån slutbehandlad. En överklagan till Cas hänger fortfarande i luften.

Inväntar Wadas kommentarer

Internationella skidförbundet Fis, internationella antidopningsbyrån Wada och Antidoping Norge kan alla överklaga domen – och i motsats till Johaug är det i så fall för att få till ett tuffare straff.

I dag har Fis styrelse diskuterat ärendet och man beslutade sig för att skicka vidare fallet till det egna dopningsutskottet. Enligt nyhetsbyrån TT är det där som det slutgiltiga beslutet om en överklagan fattas.

– Vi blev bara informerade om ärendet, och det är nu vidarebefordrat till dopningsutskottet i Fis. Vi väntar ett svar från utskottet inom en inte alltför lång tid, säger Fis vice ordförande Sverre K. Seeberg till den norska nyhetsbyrån NTB.

Fis ska också vänta på Wadas kommentarer innan man fattar ett slutgiltigt beslut.