Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kykkänen visar VM-form – tungt för herrarna i för-OS

Från 2017
Julia Kykkänen.
Bildtext Julia Kykkänen gjorde säsongens bästa världscupinsats i för-OS.
Bild: imago/Eibner Europa/ All Over Press

Julia Kykkänen tog säsongens främsta världscupplacering en vecka före hemma-VM. Hennes finländska herrkollegor har det däremot tungt.

Den senaste månaden har Julia Kykkänen visat upp en riktigt stabil form. Hon prenumererar på platser bland de tjugo främsta i världscupen.

I dag kom en fullträff för finländskan under för-OS i Pyeongchang. Kykkänen låg på en fjortondeplats efter den första omgången, men i det andra hoppet fick hon till det.

Hon hoppade 94 meter, tio meter längre än i den första omgången, och var med det sjätte i andra omgången. Hon slutade åtta till slut – hennes bästa världscupnotering i vinter. Tidigare var en elfteplats hennes bästa insats.

Japan tog en dubbelseger. Yuki Ito vann och Sara Takanashi blev tvåa.

Österrikisk seger

Kykkänens finländska herrkollegor Ville Larinto och Jarkko Määttä tvingades däremot tacka för sig efter en omgång i Pyeongchang.

Larinto hoppade 114 meter och slutade 42:a i tävlingen. Määttä hoppade en halvmeter längre, men hans poäng var ändå sämre. Han slutade 46:e.

Österrikaren Stefan Kraft stod för en stark insats i den andra omgången och vann tävlingen. Han tog hem segern klart före Andreas Wellinger och Kamil Stoch.

I morgon hoppas en tävling till i Pyeongchang. Det är samtidigt den sista världscuptävlingen före VM i Lahtis. Där inleder man med den individuella tävlingen i lilla backen.

Diskussion om artikeln