Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Krislaget HIFK agerar – Myllyniemi ny målvakt

Från 2017
Uppdaterad 08.05.2017 13:12.
Jere Myllyniemi.
Bildtext Jere Myllyniemi har stått tre matcher för HIFK i vinter redan.
Bild: Matti Raivio/All Over Press

I jakten på en säkrad slutspelsplats fortsätter HIFK att plocka in spelare. Målvakten Jere Myllyniemi ansluter för resten av säsongen.

Transferfönstret i hockeyligan bommar igen vid midnatt. Det här med andra ord sista dagen att förstärka trupperna inför vårens slutspel.

HIFK meddelar nu att laget förstärker på målvaktsfronten. Jere Myllyniemi kommer att spela i den röda tröjan resten av säsongen.

Myllyniemi har en brokig säsong bakom sig och spelat för sex olika klubbar – bland annat i HIFK i ett par matcher i höstas. Myllyniemis senaste säsong med många matcher var 2013–2014. Då stod han femtiosju grundseriematcher och åtta slutspelsmatcher för Pelicans.

I usel form

34-åringen kompletterar därmed HIFK:s målvaktsavdelning. Den består av Myllyniemi, Kevin Lankinen och Niklas Bäckström.

HIFK ligger för tillfället nia i ligan. Lagets form är usel – senast föll laget hemma mot Ilves. När tio omgånger återstår för HIFK är avståndet ner till Jukurit under slutspelsstrecket fem poäng. Laget spelar följande match på fredag mot tabelltvåan TPS.

För ett par dagar sedan breddade HIFK truppen med tre spelare från nästjumbon KooKoo. Det handlade om backen Ryan O’Connor samt anfallarna Kai Kantola och Jarkko Malinen. Trion debuterade i förlustmötet med Ilves.