Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bottas: Jag kan slå Hamilton och ta titeln

Från 2017
Valtteri Bottas.
Bildtext Valtteri Bottas har en intensiv månad framför sig innan VM-säsongen startar i Melbourne i slutet av mars.
Bild: All Over Press

Valtteri Bottas har en dryg månad på sig att hitta rätt i Mercedes. Sedan startar titeljakten i världsmästarstallet. ”Jag är inte här för att bli tvåa”, säger Bottas till Sky Sports.

I slutet av mars startar årets VM-serie i formel 1 i Melbourne. Starten är mer efterlängtad än på länge i Finland. Kimi Räikkönen kör fortfarande i Ferrari, men framför allt har Valtteri Bottas gjort drömflytten från Williams till Mercedes.

Det tyska stallet har tre raka VM-titlar. Lewis Hamilton vann två i följd och i fjol tog Nico Rosberg hem titeln. Bottas, som ska ersätta Rosberg efter att tysken oväntat avslutade karriären, vill inte spela andrafiolen bakom Hamilton i världsmästarstallet.

– Jag kan slå Hamilton. Nico visade att det är möjligt. Om bilen är stark kan jag ta titeln. Jag är inte här för att bli tvåa, säger han i en intervju med Sky Sports.

Beundrar Hamilton

Bottas visar upp självförtroende inför den stundande kampen mot den trefaldige världsmästaren, men han sticker inte under stol med att han är full av beundran för vad Hamilton har presterat genom åren.

– Han har så många pole position, vinster, titlar. Jag har inte ens vunnit en tävling. Jag har en massa att bevisa.

– Det här är en utmaning i sig och att tävla mot Lewis kommer alltid att vara utmanande. Men jag ser det som en otrolig möjlighet. Vi har allt framför oss, det kommer att bli ett spännande år.

"Ett vinnande stall"

I en intervju med Yle Urheilu konstaterar Bottas att han redan är redo för att köra om VM-poäng.

– Man måste bara lita på sig själv. Man får aldrig glömma varför man är här. Min uppgift är att köra bilen så snabbt som möjligt och det är det jag kan allra bästa.

Inför den här säsongen blir det stora justeringar i bilarna. De blir bland annat snabbare och det gör att det är lite svårare att veta hur styrkeförhållandena ser ut just nu. Oddsen är ändå väldigt låga på att Mercedes har en konkurrenskraftig bil.

– Man märker att Mercedes är ett vinnande stall och varför de har haft framgångar under de senaste åren. Tekniskt utvecklar man allt väldigt långt, säger Bottas.

Diskussion om artikeln