Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Morgonkollen: Amerikanske vicepresidenten kommer till Europa, glashalt på grund av underkylt regn

Från 2017
Uppdaterad 20.02.2017 05:43.
Republikanernas vicepresidentkandidat Mike Pence
Bildtext USA:s vicepresident Mike Pence kommer till München för att förklara amerikansk utrikespolitik.
Bild: EPA/MICHAEL REYNOLDS

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen.

Läget utrikes:

USA:s president Donald Trump har drabbats av ett bakslag. Trump hade erbjudit viceamiralen Robert Harward tjänsten som nationell säkerhetsrådgivare. Harward tackade i alla fall nej till Trumps erbjudande. Föregångaren Michael Flynn tvingades avgå efter några veckor på posten.

I München startar i dag den årliga säkerhetskonferensen som i år har särskilt hög aktualitet. Den amerikanske vicepresidenten Mike Pence kommer till säkerhetskonferensen.

Samsungs vice vd och arvinge har häktats misstänkt för mutbrott. Skandalen skakar hela Sydkorea och landets president hotas av riksrätt.

Svensk polis har gripit sju män misstänkta för pedofili. Männen som misstänks ha samarbetat i ett nätverk greps i Stockholmstrakten.

Läget inrikes:

Det blir allt vanligare att arbetstagare får lättare arbetsuppgifter som ett alternativ till sjukskrivning. Facket är i vissa fall kritiskt.

Riksdagen röstar i dag ännu en gång om ett könsneutralt äktenskap. Ett medborgarinitiativ ville riva upp den redan godkända lagen som ger också homosexuella möjligheter att gifta sig. Lagen som motståndarna vill stoppa är tänkt att träda i kraft den 1 mars.

Riksdagens revisionsutskott meddelar i dag om kommunikationsminister Anne Berner (C) har gjort något fel i samband med flygoperatören Finavias förlustbringande derivathandel.

Fem människor fick lindriga skador i går kväll då en buss körde in i ett träd i Åbo.

Vädret: Det blir till en början mulet och underkylt regn i söder och mycket halt, sedan klarnar det upp och blir upp till +5 grader under dagens lopp.

Diskussion om artikeln