Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Eliten jagar EM-gränser när friidrottarna samlas i Jyväskylä

Från 2017
Kristian Bäck jagar EM-gränsen på 790 i längdgropen på söndag.
Bildtext Kristian Bäck jagar EM-gränsen på 790 i längdgropen på söndag.
Bild: imago/Beautiful Sports/ All Over Press

Friidrottarnas inhemska inomhushöjdpunkt är FM-tävlingarna i Jyväskylä den 18-19 februari. Yle sänder gedigna sammandrag från tävlingarna, där den nationella eliten siktar in sig på resultatgränserna till EM i mars.

Listan över anmälda idrottare är lång och innehåller en stor del av de riktigt tunga namnen, även om till exempel Wilma Murto och Minna Nikkanen inte tävlar i damernas stav och Sandra Eriksson fortfarande är konvalecent.

Den finlandssvenska representationen är igen stor och det finns flera goda medalj- och guldchanser under de två tävlingsdagarna.

På lördag tävlas det mellan klockan 13.00 och 16.15 medan tävlingarna på söndag avgörs mellan 12.00 och 16.05. Bägge dagarna sänder Yle ett gediget sammandrag från tävlingarna.

För flera av elitidrottarna är tävlingarna en ypperlig möjlighet att klara resultatgränsen till inomhus-EM i Belgrad i början på mars (som Yle också sänder).

Leif Lampenius och expertkommentator Mikael Ylöstalo refererar helgens tävlingar på svenska i Yle TV2 och på Yle Arenan. Janne Isaksson finns på plats under tävlingsveckoslutet och rapporterar i Yle Vega och på svenska.yle.fi.

Inomhus-FM, Jyväskylä, sändningstider för sammandragen

lördag 18.2 kl 15.05 – 15.35 samt 17.10 – 19.00
söndag 19.2 kl 16.45 – 19.00

Diskussion om artikeln