Hoppa till huvudinnehåll

Sport

SJK:s fiaskofredag fullbordad – Simo Valakari har fått sparken, Sixten Boström uppges ta över

Från 2017
Uppdaterad 17.02.2017 16:47.
Simo Valakari.
Bildtext Simo Valakari (arkivbild).
Bild: All Over Press

Först Matej Hradecky, sedan Juhani Ojala. Nu uppger sajten Suomifutis att SJK sparkat guldtränaren Simo Valakari.

– De meddelade på morgonen att jag har blivit befriad från uppdraget och att en ny tränare tar över på måndag, säger Valakari till Suomifutis.

Valakari, som har lotsat SJK sedan 2012 har med andra ord gjort sitt vid rodret för Seinäjokiklubben. Valakari ledde SJK till ett historiskt ligaguld år 2015. Valakari är också en del av Markku Kanervas tränarstab i herrlandslaget.

SJK:s lagledare Jarmo Tervasmäki bekräftar nyheten för Yle. Enligt Tervasmäki tänker klubben inte kommentera ärendet i nuläget.

Enligt Iltalehtis uppgifter och MTV Sport kommer Sixten Boström att ta över vid rodret för SJK. Den nyheten gick SJK senare under fredagen också ut med.

Boström tränade HJK säsongen 2013 då Helsingforslaget tog ligaguld. Efter en misslyckad inledning på ligasäsongen 2014 fick Boström sparken och flyttade därefter till USA och Columbus Crew, där han fungerade som assisterande tränare i två år.

Yle Sporten träffade Boström för en knapp månad sedan, och då menade han att framtiden kan föra med sig ett nytt chefstränarskap.

– Jag går också och tänker om det är dags att bli huvudtränare igen eller om jag på nytt ska vara del av ett team, eller är det kanske andra uppgifter inom fotbollen som kan vara intressanta, funderade Boström då.

Artikeln uppdaterad kl. 13.30 efter att SJK bekräftat för Yle att Valakari fått sparken och med Iltalehtis uppgifter om att Sixten Boström tar över.
Artikeln uppdaterad kl. 13.37. Rubrikens formulering ändrad efter att också MTV Sport meddelat att Boström tar över.

Diskussion om artikeln