Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Klart: Boström tar över SJK

Från 2017
Uppdaterad 17.02.2017 19:07.
Sixten Boström, HJK, april 2014.
Bildtext Sixten Boström har senast tränat ett finländskt lag våren 2014.
Bild: Petteri Paalasmaa / All Over Press

Efter en turbulent dag bekräftar SJK att Sixten Boström är lagets nye tränare. ”Det är tid att gå vidare”, säger klubbens ordförande Raimo Sarajärvi.

Det blir Sixten Boström som får ansvaret att leda SJK framåt. Han ersätter avsatte tränaren Simo Valakari, som tog upp SJK till ligan och förde laget till ligaguld 2015.

– Efter förra säsongen har vi diskuterat med huvudtränaren och det har flera gånger stått klart att en gemensam linje inte finns. Jag vill tacka Valakari för hans år i klubben och de framgångar som vi har nått. Nu är det ändå tid att gå vidare, säger SJK:s ordförande Raimo Sarajärvi på klubbens hemsida.

SJK bekräftade tränarrockaden i dag. Boström tar över på måndag och då informerar även klubben om hur hans kontrakt ser ut.

Boström kommer närmast från ett jobb som assisterande tränare i MLS-klubben Columbus Crew. Tidigare har Boström bland annat tränat Jaro, Örebro och HJK. Hans senaste sejour i finländsk klubbfotboll var hans tid i HJK, där han förde klubben till guld 2013. Helsingforslaget sparkade Boström våren 2014 efter en tung ligastart och ersatte honom med Mika Lehkosuo.

Diskussion om artikeln