Hoppa till huvudinnehåll

Sport

SJK ringde Boström för två dagar sedan: "Gick oerhört snabbt"

Från 2017
Uppdaterad 18.02.2017 09:32.
Sixten Boström.
Bildtext Sixten Boström är tillbaka i finländsk fotboll.
Bild: imago sportfotodienst/ All Over Press

Sixten Boström är tillbaka i finländsk fotboll. Efter blixtförhandlingar hyllar han sin nya klubb i Seinäjoki. ”Man tackar inte nej till en organisation som SJK”, säger han till Yle Sporten.

Ibland går det snabbt i fotbollsvärlden. Tidigare i dag kom beskedet att mångårige tränaren Simo Valakari har gjort sitt i SJK. Inte långt därefter bekräftade klubben nyheten och meddelade samtidigt att Sixten Boström är hans efterträdare.

När Yle Sporten når Boström beskriver han väldigt korta förhandlingar.

– Det gick oerhört snabbt. Den första kontakten togs för två dagar sedan och det här beslutet togs i morse.

– Från båda håll har det givetvis funnits frågor och det diskuterades en del innan beslutet togs. Från klubbens sida var beslutet om mig inte det enda. Det fanns större beslut också, säger han och syftar på att avskeda Valakari från posten.

"Har ambition att bli ännu bättre"

Boström har gått klubblös sedan han lämnade sitt uppdrag som assisterande tränare i Columbus Crew. Nu får han axla huvudansvaret igen.

– Det känns riktigt bra att vara tillbaka. Jag har varit utomlands ett par år och förhoppningsvis lärt mig nya grejer. Det känns bra att få utöva de tankarna i praktiken.

Han hyllar också sin nya organisation. SJK har spelat tre säsonger i fotbollsligan och tagit medalj varje år: silver 2014, guld 2015 och brons 2016. Under tiden har klubben också växt fram till HJK:s största utmanare.

– SJK är en bra klubb och har en organisation som man kan jämföra med utländska klubbar. Sportsligt har de också klarat sig väldigt bra och de har en ambition att bli ännu bättre. Man tackar inte nej till en organisation som SJK, säger Boström.

Skyttekungen har lämnat

Boström kommer in i ett lag med viss turbulens. Spelare har lämnat för nya jaktmarker – bland annat skyttekungen Roope Riski – och nu har man också bytt tränare med mindre än två månader till ligapremiären mot FC Lahti den 5 april.

– Situationen är inte den allra bästa, men samtidigt kan man se det på så sätt att vi har en normal europeisk försäsong på oss.

– Det har kommit lite skador och spelare har lämnat. Det krävs helt klart förstärkningar, men jag rätt bra koll på hur läget ser ut just nu.

Diskussion om artikeln