Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Laakkonen avgjorde – Akilles klart för semifinal

Från 2017
Sami Laakkonen, Akilles-Kampparit 2.3.2015.
Bildtext Sami Laakkonen sköt Akilles vidare till semifinal.
Bild: Yle/Janne Karinkanta

Akilles klarade första hindret på vägen mot FM-guldet. Narukerä lyckades ändå bjuda på spänning i den andra kvartsfinalen.

I onsdagens första kvartsfinalmöte i Borgå var det inget snack om saken. Akilles vann med förkrossande 13–1 mot Narukerä som räddade sin slutspelsplats i den sista grundserieomgången.

I kväll spelades kvartsfinalmatch två i Björneborg. Akilles utnyttjade sin första matchboll.

Grundserievinnaren avgjorde i den första halvleken. Veteranen Sami Laakkonen visade vägen och prickade in ett hattrick före paus.

Fjolårsmästaren utslagen

Akilles ledde med 4–1 i halvtid, men tack vare två snabba mål i mitten av andra halvlek skapade Narukerä viss dramatik. Laakkonen punkterade ändå hemmahoppet i den 79:e minuten. Han utökade sin målskörd till fyra fullträffar för kvällen när han skickade in slutresultatet 5–3.

Två av de tre övriga kvartsfinalparen avgjordes också i kväll. I Uleåborg tog gästerna Kampparit andra segern mot OLS. Det tredje laget som är klart för semifinal är Veiterä. Man slog ut fjolårsmästaren Botnia från Helsingfors.

Mellan JPS och WP 35 krävs en tredje match. Den spelas på söndag.

Kampparit och Veiterä möts i den ena semifinalen. Akilles ställs mot vinnaren i JPS–WP 35. Semifinalserierna avgörs i bäst av fem matcher.

Diskussion om artikeln