Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ny cupsensation – amatörlaget slog ut Burnley

Från 2017
Uppdaterad 18.02.2017 21:37.
Lincoln-Burnley.
Bildtext Det gick hett till mellan Burnley och Lincoln City i FA-cupen.
Bild: AFP / Lehtikuva

Lincoln City visade att allt är möjligt i FA-cupen. Amatörgänget åkte till Burnley och slog ut det hemmastarka Premier League-laget.

FA-cupens historia är fylld av skrällar. I dag kan vi lägga till ännu en sensation till den digra listan.

Lincoln City, som håller till på den femte högsta serienivån i England, slog ut Burnley. Premier League-klubben fick se sig besegrad med 1–0 i åttondelsfinalen.

Avgörandet kom i slutminuterna. Matchen var på väg mot omspel när Sean Raggett frälste de tillresta bortafansen. Målet kom på en hörna efter att Raggett lyckades nå högst och därmed är laget klart för kvartsfinal.

Slagit ut Championshiplag

Burnley har varit ett starkt lag på hemmaplan i Premier League den här säsongen. Bland annat tog laget poäng mot serieledaren Chelsea nyligen, men mot lilla Lincoln blev det stryk.

Amatörlaget inledde sitt cupäventyr i kvalspel. När lagen i de högsta divisionerna kom med i den tredje omgången ställdes man mot Championshipgänget Ipswich. Efter omspel blev det avancemang.

I förra omgången slog Lincoln ut Brighton, som är på väg att ta steget upp till Premier League i vår. Nu blev det alltså seger mot ett Premier League-lag.

Resultat, FA-cupen:

Burnley–Lincoln City 0–1 (0–1)

Diskussion om artikeln