Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Leicesters kollaps tar aldrig slut: "Nu behöver jag soldater"

Från 2017
Millwall-Leicester.
Bildtext Leicesterspelarna fick titta på när Millwallfansen firade tillsammans med sina hjältar.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Leicester är i fritt fall. Ett decimerat Millwall förlängde Premier League-mästarens pina ytterligare. Nu är Leicester även utslaget ur FA-cupen.

Mardrömmen är fullständig för Leicester. Mållöst efter nyår i ligan, på väg att sjunka under nedflyttningsstrecket och ett självförtroende som ligger på minus.

I dag fortsatte raset i FA-cupen. Borta mot Millwall var det tänkt att Leicester skulle få en tillfällig andhämtningspaus från lidandet i ligaspelet.

I stället kom nästa stjärnsmäll. Millwall, som har halkat ner i League One, tvingades spela med en man mindre sista fyrtio minuterna efter att Jake Cooper tagit sin andra varning för dagen.

Sent avgörande

Det spelade ingen roll. Leicester lyckades ändå förlora. Shaun Cummings skickade ut fjolårets engelska mästare på stopptid.

– Det är märkligt. I fjol vann vi tack vare att vi var mer bestämda än motståndaren och spelade med hjärtat. Vi krigade alltid. Nu behöver jag soldater, jag behöver gladiatorer. Det var det Millwall visade upp i dag, säger Leicesters tränare Claudio Ranieri till Sky Sports.

Ranieri är allt mer pressad på sin post. Mindre än ett år efter braksuccén riskerar han att föra mästaren raka spåret från toppen till nedflyttning.

Claudio Ranieri.
Bildtext Claudio Ranieri.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

City tvingas till omspel

FA-cupskrällarna tog inte slut där. Tidigare i dag spelade Lincoln City bort Burnley och även Manchester City fick sig en riktig uppsträckare mot Huddersfield Town.

Championships tabelltrea höll 0–0 mot Pep Guardiolas manskap och tvingade fram ett omspel.

– Det är svårt att spela mot ett sådant här lag. De har en grym laganda och spelarna gav precis allt, säger Guardiola till Sky Sports.

Premier League-ledaren Chelsea är däremot klart för kvartsfinal. Efter en mållös första halvlek mot Wolverhampton gjorde Chelsea vad som krävdes efter paus. Pedro och Diego Costa sköt laget till avancemang.

Resultat:

Huddersfield Town–Manchester City 0–0
Middlesbrough–Oxford United 3–2 (2–0)
Milwall–Leicester 1–0 (0–0)
Wolverhampton–Chelsea 0–2 (0–0)

Diskussion om artikeln