Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kivi fly förbannad efter ofattbara missen: ”Hur i helsike är det möjligt?”

Från 2017
Uppdaterad 08.05.2017 13:12.
Tappara-Ilves.
Bildtext Här lägger Ilvesmålvakten Antti Lehtonen handen på pucken. Domarna blåser för mål.
Bild: All Over Press

Tappara vann kvällens heta derby mot Ilves, men serieledarens kvittering borde aldrig ha godkänts. Pucken var inte i mål. ”Det värsta misstaget som kan ske”, säger matchdelegaten.

Ilves var på väg mot full pott och livsviktiga poäng i deras jakt på en slutspelsplats. Då vände Tappara på steken i den tredje perioden.

Först reducerade Jani Lajunen till 2–1 och med drygt tre minuter kom kvitteringen. Eller var det en kvittering?

Henrik Haapala bokfördes för att ha gjort 2–2, men reprisbilderna visar klart och tydligt att pucken aldrig ens var nära att ha korsat mållinjen innan Antti Lehtonen la vanten på pucken. Se situationen här.

Karri Kivi.
Bildtext Karri Kivi var inte nådig i sin kritik.
Bild: All Over Press

Kivi ilsken

Tappara vann derbyt efter förlängning, men efterspelet handlade uteslutande om den grova tabben från domarhåll. Ilves tränare Karri Kivi skrädde inte med orden efter matchen.

– Hur i helsike är det möjligt att matchen är utsåld och man godkänner ett mål som inte är mål. Vi har domare, funktionärer och tv-studio, men ingen orkade säga att pucken aldrig var i mål, säger Kivi enligt Ilta-Sanomat.

Haapala ska också ha sagt efter matchen att ”pucken aldrig ens var nära att vara i mål”.

"För sent ute"

Matchdelegaten Hannu Henriksson säger enligt Aamulehti att han aldrig varit med om något liknande. Han utvecklar hur processen ser ut vid sådana här lägen.

– Det tar en stund innan vi får tillgång till videobilderna. När videodomaren hade sett dem sa han att inte såg något mål vid situationen. Då var spelet redan i gång och då är vi för sent ute. Man kan inte underkänna ett mål efter att pucken har släppts i isen igen.

– Det är det värsta misstaget som kan ske.